Koristimo kolačiće (eng. „cookies“) radi boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti web stranice. Više o uporabi kolačića saznajte
Nastaviti

Compliance

Kodeks ponašanja

Porsche leasing je dio Porsche Holdinga, koji se etablirao u 15 zemalja širom svijeta. Društvena odgovornost i visoki etički zahtjevi, stvorili su od Porsche leasinga jednog od najboljeg pružatelja leasing usluga u Hrvatskoj.

Kao poduzeće koje globalno agira kodeks ponašanja predstavlja odgovornost svakog pojedinačnog djelatnika Porsche leasinga, osim poštivanja Zakona, za očuvanje moralnih načela koja prelaze Zakone. U vlastitom kodeksu ponašanja sažeta su naša načela. Vrijede naravno za svaku razinu i sve zemlje u kojima je Porsche Holding zastupan.

 

Sustav zviždača 

Pridržavanje zakona, pravila i internih smjernica ima najviši prioritet u društvu Porsche Holding. Naime, samo ako se pridržavamo pravila i standarda možemo izbjeći štetu po naše društvo, naše zaposlenike i poslovne partnere. Nepropisno ponašanje mora se stoga na vrijeme prepoznati, razriješiti i bez odgađanja otkloniti.

Zbog toga je potrebna pozornost svih zaposlenika kao i njihova spremnost da u slučaju konkretnih dokaza ukažu na eventualno ozbiljno kršenje propisa. Od izuzetne važnosti su nam također i odgovarajuće informacije dobivene od poslovnih partnera, klijenata ili ostalih trećih osoba.

Sustav zviždača odgovoran je za obavijesti koje su upućene u vezi s ozbiljnim kršenjem propisa i zakona. To uključuje osobito kršenje onih propisa kojima se ozbiljno narušava ugled ili ugrožavaju financijski interesi Porsche Holdinga ili nekog njegovog društva.

Sustav zviždača važan je element u dobrom vođenju poslovanja. U okviru poštenog i transparentnog procesa sustavom zviždača osigurava se zaštita društva, uključenih pojedinaca i samih zviždača. Brže provođenje jedinstvenih procedura te povjerljiva i stručna obrada zaprimljenih obavijesti od strane internih stručnjaka čine temelj ovog sustava.

Kontakti

Compliance officer (stručni suradnik za usklađenost)

e-mail: compliance(kwfat)porsche(kwfdot)hr

Sustav zviždača

E-mail: io(kwfat)volkswagen(kwfdot)de

Imajte na umu da, ako šaljete e-mail, postoji mogućnost da će se posredno i prenositi osobni podaci kao što je IP adresa. Te informacije se mogu potencijalno povezati s vašim identitetom. To se također odnosi na e-mail korisničke račune koji su postavljeni posebno za svrhe zviždača.

Telefon

Sljedeći besplatni telefonski broj dostupan je 24/7: +800 444 46300 *.

Ako vaš lokalni davatelj telefonskih usluga ne podržava ovu besplatnu uslugu, možete nazvati i sljedeći broj: +49 5361 946300 *.

U slučaju tehničkih problema oko pristupa usluzi, molimo koristite ostale kanale izvještavanja kako biste se obratili Uredu za istragu.

Pošta 

Aufklärungs-Office

Brieffach 1717

38440 Wolfsburg (Innenstadt)

Germany

Pravobranitelji

Dr. Rainer Buchert (odvjetnik)

Telefon: +49 6105 921355 ili +49 69 71033330

E-mail: dr-buchert(kwfat)dr-buchert(kwfdot)de

 

Thomas Rohrbach (odvjetnik)

Telefon: +49 69 65300356

E-Mail: rohrbach(kwfat)ra-rohrbach(kwfdot)de

 

Kanali izvješćivanja

Odvjetnike u Uredu za istrage (Aufklärungs-Office) možete kontaktirati putem internetske komunikacijske platforme, razmjenjivati dokumente i ostati u kontaktu putem namjenskog poštanskog sandučića. Sve je to povjerljivo i zaštićeno. Zviždači mogu sami donijeti odluku o tome žele li dati svoje ime prilikom slanja izvješća. Ako želite poslati povjerljivu poruku odvjetnicima Ureda za istrage, kliknite na sljedeći link kako biste pristupili zaštićenom kanalu za izvješćivanje Volkswagen grupe.

https://www.bkms-system.com/bkwebanon/report/clientInfo?cin=22vwgroup16&language=ger