Koristimo kolačiće (eng. „cookies“) radi boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti web stranice. Više o uporabi kolačića saznajte
Nastaviti

Compliance

Kodeks ponašanja

Porsche leasing je dio Porsche Holdinga, koji se etablirao u 15 zemalja širom svijeta. Društvena odgovornost i visoki etički zahtjevi, stvorili su od Porsche leasinga jednog od najboljeg pružatelja leasing usluga u Hrvatskoj.

Kao poduzeće koje globalno agira kodeks ponašanja predstavlja odgovornost svakog pojedinačnog djelatnika Porsche leasinga, osim poštivanja Zakona, za očuvanje moralnih načela koja prelaze Zakone. U vlastitom kodeksu ponašanja sažeta su naša načela. Vrijede naravno za svaku razinu i sve zemlje u kojima je Porsche Holding zastupan.

 

Sustav borbe protiv korupcije Volkswagen Grupe

Pravobranitelj

Korupcija nije tek prekršaj; ona nanosi štetu i društvu i njegovim zaposlenicima. Porsche Holding je društvo u kojem su borba protiv korupcije i podizanje razine svijesti o tom pitanju iznimno važni. Sustav pravobranitelja koji je uspostavljen na razini Grupe te međunarodno strukturiran razvilo je društvo Volkswagen AG kako bi omogućilo zaposlenicima i poslovnim partnerima da na siguran način javno izraze svoju zabrinutost o potencijalnoj korupciji.

Dva ugledna odvjetnika stoje na raspolaganju kao neutralni pravobranitelji. Svaki zaposlenik i poslovni partner mogu se obratiti bilo kojem od pravobranitelja naiđu li na dokaze korupcije. Sve takve informacije smatraju se povjerljivima, a osoba koja ih otkriva ostaje potpuno anonimna; naime, zakon propisuje da pravobranitelji ne smiju otkrivati informacije.

 

 

Kontakti

Compliance officer (stručni suradnik za usklađenost)

e-mail:  compliance(kwfat)porsche(kwfdot)hr

Pravobranitelji

Dr. Rainer Buchert (odvjetnik)
Telefon: +49 6105 921355 ili +49 69 71033330
E-mail:  dr-buchert(kwfat)dr-buchert(kwfdot)de

Thomas Rohrbach (odvjetnik)
Telefon: +49 69 65300356
E-Mail:  rohrbach(kwfat)ra-rohrbach(kwfdot)de

Pozivni centar

Pojedinosti o tome kako kontaktirati pravobranitelje dostupne su na glavnim jezicima Grupe (njemačkom, engleskom, španjolskom, portugalskom, češkom, kineskom i talijanskom jeziku) pozivom na broj +49 (0) 69 65 30 04 90. Informacije o korupciji koje su dostupne na jezicima osim engleskog ili njemačkog također se mogu poslati faksom na broj +49 (0) 69 65 00 95 23.

Online izvješća za pravobranitelje

Osim uobičajenih načina za stupanje u kontakt, osobe koje otkrivaju informacije (zviždači) sada mogu koristiti i sustav BKMS (Business Keeper Monitoring System) za podnošenje online prijava. Pomoću sustava Business Keeper Monitoring System prijave se mogu dostaviti pravobraniteljima Volkswagen Grupe iz bilo kojeg mjesta, u bilo kojem trenutku i u posve sigurnom okruženju.

Sustavu se može pristupiti na engleskom i njemačkom jeziku preko sljedećih internetskih stranica:
http://www.ombudsleute-der-volkswagen-ag.de
http://www.ombudsmen-of-volkswagen.com